Räkor i curry aioli
Detta är en väldigt behaglig rätt, som alternativ till skagenröran och med mycket mer smak. Ytterst lätt att göra och blir vackert serverad med lite persilja och en citronklyfta. Stek eller rosta gärna lite bröd och servera vid sidan. Det är en förnämlig förrätt och vickningsrätt.
Detta behöver du till fyra som en generös förrätt:
250 gram skalade räkor
1 dl färsk majonnäs
1 matsked pressad vitlök
1 tesked currypulver
1 matsked pressad citron
1 tesked salt
1/2 dl grovhackad persilja
persiljekvist och citronklyfta till dekor
Så här gör du:
Blanda samman majonnäs, vitlök, curry, citron och hackad persilja till en röra. Låt vila minst en halv timma i kylskåp.
Vänd försiktigt ner räkorna. Servera med en citronklyfta och en kvist persilja och med en bit smörstekt bröd på sidan.