Räksallad med pepparrot
En krämig sallad på räkor, som du kan anpassa styrkan på med olika mycket finriven pepparrot. Receptet är ”medium starkt”. Väldigt lättlagat.
Detta behöver du till fyra:
600 g oskalade räkor, som du skalar när salladen ska göras
1 dl finhackad dill
2 msk finriven pepparrot
1 tsk koncentrerad hummerfond
1 dl helfet creme fraiche
1 dl hårdvispad vispgrädde
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
salladsblad till serveringen (välj den sallad du föredrar)
Så här gör du:
Skala räkorna
Vispa grädden hårt och blanda den med creme fraichen.
Blanda ner fond, salt och peppar tillsammans med pepparroten i gräddblandningen.
Blanda de nyskalade räkorna med dillen. Vänd ner räkorna i gräddblandningen.
Placera salladsblad antingen i en stor skål eller i portionsskålar.
Fördela räksalladen på salladsbladen.
Servera direkt.