Ravioli med auberginefyllning
Klassisk italiensk mat. Mer lättlagat än du tror. Du klarar det galant. Och det är helt vegetariskt och kanske nyttigt.
Detta behöver du till fyra:
Ett paket med färdiga lasagneplattor
mjöl till att kavla
2 auberginer
2 dl riven parmesan
1 dl tomatpuré
1 tsk salt
6 droppar Tabasco
2 ägg
200 g smör
1 msk pressad citron
2 msk hackad färsk salvia
Färsk salvia till dekor
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Stick hål med en gaffel i auberginerna så att luften kan komma ut när de bakas.
Stoppa auberginen mitt i ugnen och baka i en timma.
Kavla ut lasagneplattorna på mjölat bord så tunt du kan och skär därefter degen i 5 cm stora trekanter.
När auberginen är klar halverar du den och skrapar ut innehållet när det svalnat lite. Blanda i en matberedare med ost, tomatpuré, salt, Tabasco och ägg. Kör till en fast krämig konsistens.
Lägg ut hälften av dina små pastaplattor på bordet. Täck dem med röran så att du ha ca 1/2 cm fri kant runt om röran. Lägg över de plattor du har kvar och pressa samman kanterna ordentligt runt om så att det blir tätt.
Koka upp rikligt med ordentligt saltat vatten. När vattnet kokar lägger du i pastan och kokar den i 10 minuter.
Smält smöret i en kastrull med citronen och den hackade salvian.
När pastan är kokat klart lyfter du ut den med hålslev och låter den ånga torr. Servera med det smälta salviasmöret och några kvistar färsk salvia.