Risotto Bolognese
Det är en kombination av köttfärssås och risotto som blir en väldigt spännande maträtt som innehåller allt du behöver. Dessutom inte särskilt svår att laga.
Detta behöver du till fyra:
300 g köttfärs av oxkött
200 g champinjoner, halverade
750 ml färdigblandad oxfond, varm
2 msk olivolja
1 gul lök, finhacka
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 g risottoris
2 dl passerade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk Worcestershire sås
1 msk torr oregano
100 g Parmesan, riven
Salt och peppar om det behövs
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Sprid ut färsen och svampen på en ugnssäker stekpanna och ställ mitt i ugnen.
Låt bakas i ca 25 minuter och rör om då och då.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna (som ryms i ugnen). Stek löken mjuk. Lägg i vitlöken. Stek tillsamman en minut och lägg sedan i riset.
Rör så att riset blandar sig med löken. Häll i fonden lite i sänder under omrörning. Häll i mer fond när den du hällt i har absorberats.
Häll i de passerade tomaterna och blanda samman och därefter färs och svamp, tomatpuré, Worcestershire sås och oregano.
Om det ser torrt ut häll i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Strö över parmesan och stoppa ni ugnen i 25 minuter till dess att osten fått fin färg. Toppa med nyriven parmesan.
Servera med en grön sallad om det känns bra.