Skriv ut recept Skriv ut recept

Risotto Bolognese

,

Det är en kombination av köttfärssås och risotto som blir en väldigt spännande maträtt som innehåller allt du behöver. Dessutom inte särskilt svår att laga.

Detta behöver du till fyra:
300 g köttfärs av oxkött
200 g champinjoner, halverade
750 ml färdigblandad oxfond, varm
2 msk olivolja
1 gul lök, finhacka
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 g risottoris
2 dl passerade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk Worcestershire sås
1 msk torr oregano
100 g Parmesan, riven
Salt och peppar om det behövs

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Sprid ut färsen och svampen på en ugnssäker stekpanna och ställ mitt i ugnen.
Låt bakas i ca 25 minuter och rör om då och då.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna (som ryms i ugnen). Stek löken mjuk. Lägg i vitlöken. Stek tillsamman en minut och lägg sedan i riset.
Rör så att riset blandar sig med löken. Häll i fonden lite i sänder under omrörning. Häll i mer fond när den du hällt i har absorberats.
Häll i de passerade tomaterna och blanda samman och därefter färs och svamp, tomatpuré, Worcestershire sås och oregano.
Om det ser torrt ut häll i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Strö över parmesan och stoppa ni ugnen i 25 minuter till dess att osten fått fin färg. Toppa med nyriven parmesan.
Servera med en grön sallad om det känns bra.