Svamp- och spenatcrepes
En suverän förrätt som lika lätt blir en perfekt lunch med lite större portioner. Lätt att göra om man vet hur man fixar pannkakor.
Detta behöver du till fyra:
Crepen:
3 dl mjöl
2 stora ägg
3 dl mjölk
2 tsk salt
smör att steka i
Svampfyllningen:
Smör och olja att steka i
2 dl finhackad rödlök
1 msk hackad färsk timjan
1 msk finhackad vitlök
1 1/2 liter champinjoner, skivade
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 liter babyspenat, grovt hackad
2 msk pressad citron
2 dl grädde
3 dl riven Västerbottensost
Hackad färsk persilja
Så här gör du:
Crepen:
Vispa äggen och rör ner mjölken och saltet. Vispa ner äggblandningen i mjölet lite i sänder så att du inte får klumpar. När smeten är färdig låter du den stå kallt någon timme för att svälla.
Hetta upp smör i en panna och stek dina crepes så tunna som möjligt. Stek dem alldeles innan di ska servera dem så att de fortfarande är varma och mjuka.
Svampfyllningen:
Stek löken mjuk tillsammans med timjan. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med 30 sekunder.
Lägg i svampskivorna. Salta och peppra. Stek svampen till dess att den släpper vätska, ofta 5-6 minuter.
Lägg i spenaten och låt den förvällas till dess att den sjunkit samman.
Lägg i grädde, citron och ost och låt sjuda samman under omrörning till dess att fyllningen tjocknar. Lägg i hackad persilja.
Lägg fyllning i crepen och vänd över en bit tom crepe och servera direkt.