Skriv ut recept Skriv ut recept

Svamp- och spenatcrepes

, ,

En suverän förrätt som lika lätt blir en perfekt lunch med lite större portioner. Lätt att göra om man vet hur man fixar pannkakor.

Detta behöver du till fyra:
Crepen:
3 dl mjöl
2 stora ägg
3 dl mjölk
2 tsk salt
smör att steka i
Svampfyllningen:
Smör och olja att steka i
2 dl finhackad rödlök
1 msk hackad färsk timjan
1 msk finhackad vitlök
1 1/2 liter champinjoner, skivade
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 liter babyspenat, grovt hackad
2 msk pressad citron
2 dl grädde
3 dl riven Västerbottensost
Hackad färsk persilja

Så här gör du:
Crepen:
Vispa äggen och rör ner mjölken och saltet. Vispa ner äggblandningen i mjölet lite i sänder så att du inte får klumpar. När smeten är färdig låter du den stå kallt någon timme för att svälla.
Hetta upp smör i en panna och stek dina crepes så tunna som möjligt. Stek dem alldeles innan di ska servera dem så att de fortfarande är varma och mjuka.
Svampfyllningen:
Stek löken mjuk tillsammans med timjan. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med 30 sekunder.
Lägg i svampskivorna. Salta och peppra. Stek svampen till dess att den släpper vätska, ofta 5-6 minuter.
Lägg i spenaten och låt den förvällas till dess att den sjunkit samman.
Lägg i grädde, citron och ost och låt sjuda samman under omrörning till dess att fyllningen tjocknar. Lägg i hackad persilja.
Lägg fyllning i crepen och vänd över en bit tom crepe och servera direkt.