Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett utmärkt tillbehör till både kött och fisk. Vi har särskilt provat det med gravad lax och det blir en väldigt trevlig kombination. Gärna med ett glas Champagne eller Cremant.
Detta behöver du till fyra personer:
12 små rödbetor
2 rödlökar
1 matsked olivolja
1 matsked smör
1 matsked honung
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Tvätta rödbetorna rena med en borste och kallt vatten. Koka rödbetorna med ett par centimeter av stjälken och hela roten kvar. Känn med sticka eller vass kniv när rödbetorna är mjuka. Skölj i kallt vatten. Skär av stam och rot och skala rödbetorna. Skär i centimeterstora tärningar.
Skala och hacka rödlökarna. Smält smöret i en kastrull och lägg den hackade löken i det varma smöret. Rör till dess att löken är alldeles mjuk. Tillsätt då honungen. Låt koka samman under omrörning. Salta och peppra
Värm oljan i en stekpanna och lägg i rödbetstärningarna. Salta och peppra. Lägg i löken och blanda ordentligt. Servera varm.