Skriv ut recept Skriv ut recept

Sangria på äpple och cremant

En läskande och väldigt god dryck som kan vara entrédrink lika bra som en sval törstsläckare i sommarsolen. Lätt att göra och vacker att se på. Inte minst god att dricka.

Detta behöver du till 6-8 personer:
1 flaska torr Riesling
3 dl sötad äppeljuice (typ Mer)
1/2 flaska Cremant eller Champagne
1 rött äpple
1 grönt äpple
Så här gör du:
Ta bort kärnorna ur äpplenoch behåll skalen. Skär stavar av äpplena, helst med skal i båda ändarna.
Blanda samman Rieslingen och äppeljuicen. Lägg äppelstavarna i blandningen och ställ kallt några timmar.
Vid serveringen sätter du till Cremanten, antingen i bringare som på bilden eller så serverar du i glas och lägger några äppelstavar i glaset, fyller till drygt hälften med äppelvinet och toppar med Cremant. Lika gott vilket som.