Skriv ut recept Skriv ut recept

Rotfruksfyllda tomater

En riktig delikatess på buffébordet som är helt vegetariskt. Tänk på att koka ihop rotfrukterna och tärna dem smått så att det blir lätt att äta. Är ett sympatiskt komplement om du har rena köttalternativ. Det passar t.ex. utmärkt till köttrullader.
Detta behöver du till fyra:
Nya morötter, rödbetor, potatis och persiljerot som du hackat väldigt fint till små små tärningar
Gul lök
Vitlök
Olivolja
salt
svartpeppar
rosmarin färsk
rivna gula delen av skalet från 1/2 citron
8 tomater
Riven Västerbottensost
Färsk basilika till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg oljan i stekpanna och lägg i den hackade löken och vitlöken. Lått löken bli mjuk och lite transparent. Lägg därefter i de hackad rotfrukterna och rosmarin samt alt och peppar. Låt steka tills dess alla rotfrukterna känns mjuka men med tuggmotstånd, ca 20 minuter. Lägg över citronskalet och blanda ordentligt. Skär toppen av tomaterna och gröp it kärnorna.
Fyll rotfruktsröran i de tomma tomaterna .  Toppa med riven Västerbottensost. Baka i ugnen i ca 20 minuter. Servera med färsk basilika.