Sallad på gröna bönor
Väldigt gott för sig själv om en läcker mellanrätt och ett utmärkt tillbehör till grillat, både fisk och kött. Prova en mousserande rosé. Läckert!
Detta behöver du:
3 hg gröna bönor, rensade och sköljda
2 matskedar hackade valnötskärnor
2 matskedar finhackad persilja
2 matskedar finhackad rödlök
2 teskedar olivolja
1 tesked balsam vinäger
1 tesked dijonsenap
salt och peppar
Så här gör du:
Koka upp saltat vatten och lägg i bönorna när vattnet kokat upp och koka i 4 minuter. Flytta bönorna till serveringsskålen. Rosta de hackade valnötterna i en panna på medelvärme utan fett. De ska bli lite genomskinliga och det tar ca 2 minuter. Flytta valnötterna till en liten skål och låt dem svalna. Lägg i persilja och rödlök till valnötterna och blanda. Rör ihop olja vinäger och dijonsenap med salt och peppar. Droppa dressingen över bönorna och toppa med valnötsblandningen. Enkelt och väldigt gott. Servera rumstempererad eller varm. Lika gott.