Skriv ut recept Skriv ut recept

En lite annorlunda potatissallad som ger ett lättare intryck. Potatisen trivs utmärkt tillsammans med melonen och smakern agifter sig. Kryddorna lyfter och ger en tiktigt behaglig ton som passar särskilt bra med ett fylligt rosévin.
Detta behöver du:
1 kg potatis, skalad
1 nätmelon, skalad och utan kärna skuren i 2cm stora tärningar
1 dl finhackad färsk koriander
1/2 dl rostade mandelskivor
rikligt med grovriven persilja
1 dl hyvlad parmesan
1/2 dl olivolja
1 matsked balsamico vinäger
1 matsked apelsinjuice
1 tesked salt
1/2 tesked grovriven svartpeppar
Så här gör du:
Koka potatisen bara så att den blir mjuk, men fast. Skölj i kallt vatten och skiva när den blivit sval. Blanda olja, vinäger, apelsinjuice och salt och peppar. Blanda samman potatisen med melonen. Hacka koriandern och blanda med potatis och melon.Blanda ner den rostade mandeln och därefter häller du över dressingen. Låt stå kall ett par timmar och vänd om då och då. Blanda ner den hyvlade osten och persiljan. Servera tillsammans med lite grillad kyckling som ett alternativ till ceasar sallad. Drick ett gott rosévin till.