Skriv ut recept Skriv ut recept

Det är en spännande och lite överraskande smakblandning. Inte minst med den hackade apelsinklyftan, som ger både syra och lite sötma till salladen. Blir ett utmärkt tillbehör till grillad fisk men kan också fungera som fristående förrätt eller mellanrätt. Med rätt vin blir det riktigt bra.
Det här behöver du till fyra:
3 dl kärnfria gröna oliver
2 dl tärnad fetaost
1 dl finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 finhackade apelsinklyftor
1/2 tesked timjan
1/2 tesked salt
2 matskedar olivolja
Så här gör du:
Inget kan vara enklare. Blanda bara alla ingredienserna i en skål. Låt stå svalt en timma och servera sedan på valfritt sätt. Ska det vara en egen rätt kan du lägga en bädd med t.ex. ung spenat och sedan lägga salladen på spenaten. Till detta dricker du ett vin som har just den smak som behövs för att lyfta fram allt som salladen har att ge: Pérez Cruz Reserva Cabernet Sauvignon (nr 6000) 79. med mycket smaker från Chile.