Sallad på sockerärtor och fetaost
En nyttig och vacker liten sallad som kan vara en egen rätt eller tillbehör till det grillade. Både kött och fisk.
Detta behöver du till fyra:
50 g ärtor
125 g sockerärtor
125 g gröna bönor
en handfull färska myntalöv
det gula rivna skalet av 1/2 citron
150 g fetaost i små bitar
Till dressingen:
6 matskedar olivolja
2 matskedar vitvinsvinäger
1 tesked riven pepparrot
1 nypa socker
1/2 tesked salt
Koka upp saltat vatten och lägg i bönor, sockerärtor och ärtor. Koka i fyra minuter och sjölj därefter direkt i kallt vatten.
Lägg i en skål med citronskalet och myntabladen rivna i mindre bitar. Salta och peppra försiktigt. Blanda salladen.
Strö över fetaosten.
Värm dressingen och häll försiktigt den varma dressingen över salladen.