Sallad på valnötter och ädelost

En riktigt trevlig fransk sallad som är både god och nyttig och som många gillar starkt.
Detta behöver du till fyra:
till salladen
16 små cikoria salladshuvuden
1 stort rött äpple
75 g ädelost
100 g valnötter, hackade
1 selleristång i tunna skivor
2 msk finhackad gräslök
Till dressingen
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
2 msk valnötsolja
2 msk olivolja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Ta loss salladsbladen och dela dem på längden i halvor.
Smula osten så fint du kan. Hacka äpplet fint med skalet kvar.
Blanda samman ingredienserna till dressingen i en matberedare eller med en stavmixer så att du får en tjock konsistens.
Montera salladen vacker på portionstallrikar. Häll över dressingen alldeles innan servering.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner

  • Guigal Cotes du Rhone Rouge119.-

    Ett utomordentligt vin från en av världens mest framstående vinproducenter. Ingen har fått så många 100  poängare av vi… 119.00 kr

  • The Butcher 159.-

    En förträfflig bekantskap från det hos oss lite okända vinlandet Österrike, som mest fölrknippas med vita viner. Men miss… 159.00 kr

  • Gustave Lorentz 109.-

    Elegant och typisk Gewurztraminer från Alsace, som passar till all mat med fruktinnehåll eller till vilt och mat med kraftig … 109.00 kr

  • Barone Montalto Brut 79.-

    Lätt, friskt och mycket behagligt vin som passar förträffligt som sällskapsvin och för en skål bland vänner.

    79.00 kr