Skriv ut recept Skriv ut recept

En specialité från Uruguay, som är en alldeles utmärkt pastarätt, som uppskattas av de allra flesta. Bra till vardags, ändå bättre att bjuda på.
Detta behöver du till fyra:
Välj den pasta du föredrar och koka den i saltat vatten enligt instruktioner på paketet.
Till såsen:
4 msk smör
4 dl skivad svamp
2 dl torkad skinka i bitar
1 msk kantarellfond
2 msk vitvinsvinäger
1 msk kalvbuljong
1 dl vitt vin
4 dl grädde
1 dl hackad mozzarela
1 dl riven parmesan
1 dl grovhackad persilja
salt och peppar
extra parmesan till serveringen
Så här gör du:
Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
Smält smöret i ens stekpanna.
Lägg i den skivade svampen och låt den steka till dess att den släpper vatten och krymper.
Lägg i den hackade torkade skinkan. Låt steka samman i fem minuter. Häll i vinäger, vin och fonder. Låt koka samman i fem minuter.
Lägg i osten och rör om till dess att den smälter. Häll i grädden och låt koka till dess  att såsen tjocknar. Häll i den hackade persiljan. Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med såsen och servera. Strö över extra nyriven parmesan.