Skriv ut recept Skriv ut recept

Salsa Caruso

,

En specialité från Uruguay, som är en alldeles utmärkt pastarätt, som uppskattas av de allra flesta. Bra till vardags, ändå bättre att bjuda på.
Detta behöver du till fyra:
Välj den pasta du föredrar och koka den i saltat vatten enligt instruktioner på paketet.
Till såsen:
4 msk smör
4 dl skivad svamp
2 dl torkad skinka i bitar
1 msk kantarellfond
2 msk vitvinsvinäger
1 msk kalvbuljong
1 dl vitt vin
4 dl grädde
1 dl hackad mozzarela
1 dl riven parmesan
1 dl grovhackad persilja
salt och peppar
extra parmesan till serveringen
Så här gör du:
Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
Smält smöret i ens stekpanna.
Lägg i den skivade svampen och låt den steka till dess att den släpper vatten och krymper.
Lägg i den hackade torkade skinkan. Låt steka samman i fem minuter. Häll i vinäger, vin och fonder. Låt koka samman i fem minuter.
Lägg i osten och rör om till dess att den smälter. Häll i grädden och låt koka till dess  att såsen tjocknar. Häll i den hackade persiljan. Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med såsen och servera. Strö över extra nyriven parmesan.