Skriv ut recept Skriv ut recept

En läcker förrätt som också kan fungera som tilltugg till ett glas vin innan maten eller som mellanmål. Mycket användbart med andra ord. Också vegetariskt.
Detta behöver du till fyra:
1 liter skogschampinjoner
150 g gorgonzola
2 dl riven parmesan
1/2 dl grädde
1 msk smör
1 msk olivolja
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
1 msk pressad citron
2 msk hackad persilja
1 msk majsmjöl
salt och peppar efter smak
Baguette skuren på snedden som du rostat lätt
Så här gör du:
Hacka lök och vitlök och stek i olja till dess att den blir mjuk. Salta och peppra.
Skär svampen i halvor och lägg i den bland löken. Låt svampen steka med löken till dessa att den släpper vätska och den vätskan kokat bort. Rör ofta.
Häll i vinet och rör om. Låt hälften av vätskan koka bort.
Lägg i smöret och låt det smälta in. Blanda mjölet med grädden och häll i det. Låt koka samman. Lägg i gorgonzolan och parmesanen. Låt koka samman under omrörning. Allra sist lägger du i citronsaft och smakar av med salt och peppar.
Lägg röran på den rostade baguetten och servera. Strö gärna över lite persilja vid serveringen.