Skriv ut recept Skriv ut recept

Saltkött

En rätt som kan serveras som pålägg på smörgås, men som är ett gott och nyttigt alternativ till den skivade rostbiffen.
Detta behöver du
ca 1,5 kg rostbiff eller fransyska
salt och peppar
Marinad
1 liter köttbuljong
1 dl rött vin
1 dl balsamvinäger
2 dl tunt skivad purjolök
1 dl tunna lökringar
1 skivad stor morot
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 lagerblad
1 msk salt
Gör så här
Sätt ugnen på 100°C. Salta och peppra köttet runt om. Stick stektermometern i steken och sätt den i en eldfast form. Låt steken torka  i ugnen. När stektermometern visar på 70°C är steken färdig. Det tar 6-8 timmar.  Koka upp marinaden och låt den svalna. Lägg den heta steken i marinaden och låt dra ett dygn i kylskåp. Skär steken i mycket tunna skivor och servera den med en sallad med rädisor och potatis. Eller potatissallad med senapsdressing. Steken håller sig 4 – 5 dagar i kylskåp.