Skriv ut recept Skriv ut recept

En överraskande kombination som blir en färgklick på tallriken och där sötman i rödbetan hittar kokosen. Passar förträffligt som tillbehör till allt grillat och med ett vin med söta toner i doften alldeles förträffligt,
Detta behöver du som tillbehör till fyra:
6 färska rödbetor
2 dl kokosgrädde
1 dl riven torr kokos
1 matsked balsamvinäger
1 tesked vaniljsocker
1/2 tesked salt
Så här gör du:
Tvätta rödbetorna och koka dem i saltat vatten i 15 minuter. Ta blasten av rödbetorna, men låt allt annat sitta kvar under koket. Ta de nykokta rödbetorna och kyl dem i iskallt vatten. När de svalnat skär av kvarvarande blast och ”svansen”. Skär rödbetorna i mindre bitar. Blanda alla ingredienser i en matberedare. Körr till en jämn ”krämig” konsistens. Ställ svalt och servera till allt från hamburgare till grillad fisk.