Shepherds pie
Helt plötsligt slår det oss. Du kan ju kombinera världens godaste köttfärssås som du hittar härunder och göra en alldeles underbar liten rätt som engelsmännen kallar Shepherds pie. Egentligen vill Engelsmännen göra den på lamm och amerikanerna på oxkött. Så du kan välja fritt och vill du göra det på älgfärs så var så god. Efter att du gjort köttfärsen färdig lägger du den på botten av ett ugnsfast fat. Du gör potatismos som får innehålla en rejäl klick smör och lite mjölk. Efter att ha saltat och pepprat rör du ner två ägg och rör runt ordentligt. Lägg moset över köttfärsen. Jämna till med en gaffel så att det blir en lite randig yta så att den får lite varierad färg. Kör den en knapp halvtimma i ugn på 175 grader tills den fått fin färg. Enkel festmat, som passar alldeles underbart bra med ett kraftigt rött vin som Ruffino Riserva Ducale (nr 2235) 125,- eller Bonpas Côtes-du-Rhône Dom Alfant (nr 74153) 89.- och känner du för något spanskt så prova Viña Pomal Reserva (nr 89102) 129.- . Passar bättre än du kan tro. Och har du restmat i kylen är Shepherds Pie mycket bra mottagare för lite svamp, bacon, broccolibiten eller vad du nu hittar därinne bakom mjölkpaketet.