Skriv ut recept Skriv ut recept

Smakrik köttgryta

Mycket lättlagat och du får ändå en massa goda smaker.

Detta behöver du till fyra:
700 g högrev utan ben, skuren i ca 4 cm stora tärningar
2 msk solrosolja
2 stora lökar, i tunna skivor
2 msk mjöl
2 tsk provencalska kryddor
5 dl rött vin
2 msk koncentrerad köttfond
2 msk tomatpuré
2 lagerblad
2 stora morötter skurna som mynt
250 g champinjoner i skivor
Salt och peppar efter smak

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Krydda köttet med salt och peppar.
Stek köttet i het olja i en stekgryta till dess att det får färg runt om. Lägg sedan köttet till sidan.
Lägg löken i grytan och stek den mjuk.
Lägg tillbaka köttet och pudra över mjölet. Krydda med provence-kryddorna.
Häll över rött vin fond och lagerblad.
Lägg på lock och ställ i ugnen ca 1 1/2 timma.
Lägg därefter i morötter och svamp och ställ i ugnen i ytterligare 45 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med mos eller pressad potatis.