Smördegsrullar med skinka och parmesan
Mycket användbart recept som fungerar både som en förrätt och som snacks och tillbehör till ett gott glas vin.
Detta behöver du till fyra personer:
1 rulle färdig smördeg
3 matskedar dijonsenap
6 tunna skivor bra skinka
2 dl riven parmesan
1 ägg vispat till pensling
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut smördegen på din arbetsyta.
Sprid ut dijonsenap tunnt över smördegen till ca 1 cm från kanten. Fördela skinkskivorna över hela ytan så jämnt du kan. Sprinkla över parmesanosten. Rulla ihop till en rulle så tight som möjligt. Blöt kanten på smördegen och ”limma” den så att den inte öppnar sig. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på bakpapper på en plåt. Pensla med det vispade ägget. Sätt i ugnen och baka till dess att de får en gyllenbrun färg. Det tar knappt 15 minuter. Servera varma. Om du ska ha en förrätt med en klick creme fraiche som du rört ner en tesked pressad citron i.