Spaghetti Carbonara
Klassiskt, lättlagat och gott.
Det här behöver du till fyra:
400 g spaghetti
4 ägg till såsen
4 äggulor till serveringen
2 dl vispgrädde
150 g sidfläsk eller rökt skinka
150 g parmesanost, riven
salt
svartpeppar
Så här gör du:
Skär sidfläsket/skinkan i strimlor.
Koka upp rikligt med saltat vatten.
Stek fläsket/skinkan i lite olja i en stor stekpanna så att det får färg.
Blanda 4 hela ägg med grädden, parmesan och salt och peppar i en skål.
Koka pastan 2 minuter mindre än som står på paketet. Låt den rinna av ordentligt. Häll pastan i stekpannan med fläsket. Häll i gräddsåsen och blanda ordentligt. Låt sjuda tillsammans i ett par minuter.
Servera på tallrik strö på lite svartpeppar och placera en äggula på varje portion. Du kan servera lite extra Parmesan vid bordet om du gillar det.