Spaghetti med ost- och laxsås
Superenkelt och kejserligt gott.
Detta behöver du till fyra:
5 hg laxfilé, i tärningar
spaghetti efter aptit
grovt hackad dill
till såsen:
2 dl riven parmesan
1 dl vitt vin
1 msk kantarellfond
1 msk lökfond
2 msk färsk timjan
2 msk pressad citron
1 dl grädde
1/2 tsk vitpeppar
4 dl färsk spenat, grovt hackad
2 msk smör att blanchera spenaten i
1 tsk salt
1 kryddmått muskot
Så här gör du:
Blanchera spenaten i smöret ca 2 minuter. Ställ därefter åt sidan.
Koka samman resten av såsen och rör konstant till dess att allt blivit blandat. Rör ner spenaten inklusive smöret. Håll varmt.
Koka pastan ca 3 minuter mindre än vad paketet anger.
Häll bort vattnet och låt ånga torrt.
SE till att såsen sjuder och blanda i pastan och laxbitarna. Vänd försiktigt runt och låt sjuda under lock 5 minuter.
Servera direkt med dill.