Spansk kycklinggryta
Kycklingrätt som passar väldigt många. Du kan ha pasta till eller varför inte en god sallad. Eller både och. Det är mycket lättlagat.
Detta behöver du till fyra:
1 msk paprikapulver (helst rökt paprikapulver om du hittar det)
2 tsk torr timjan
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
4 stora kycklingbröst, skurna i halvor
2 msk olivolja
2 gröna paprikor, skurna i tunna skivor som du delar i bitar
2 vitlöksklyftor, pressade
2 gula lökar, skurna i skivor
3 dl krossade tomater (burk)
1 msk kycklingfond
1 dl vitt vin
1 lagerblad
1 tsk salt till såsen
Så här gör du:
Blanda samman paprika, timjan, salt och svartpeppar. Strö kryddningen över kycklingfiléerna.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek kycklingen 4 minuter på varje sida så att de får färg.
Ta kycklingen ur stekpannan. Lägg vitlök, lök och paprika i stekpannan utan att rengöra den. Låt steka till dess att löken och paprikan mjuknar, ca 4 minuter.
Lägg i fond, vin, krossade tomater, lagerblad och salt. Blanda och koka upp. Lägg tillbaka kycklingbitarna och låt sjuda under lock i 15 minuter. Servera kycklingen med såsen. Pasta och en sallad passar bra till.