Skriv ut recept Skriv ut recept

Sparrissoppa med paprika

En väldigt fräsch soppa, som bygger helt på smaken och konsistensen från sparrisen. Den får en syra av inlagd paprika och vitt vin och fonder lyfter smaken ytterligare. Du kan göra soppan på kokt färsk sparris, men av ekonomiska skäl har vi valt att göra ett recept på konserverad sparris, som ger mindre smak, men vi har provat och det blir bra resultat i alla fall.
Detta behöver du:
2 burkar med hel sparris med sitt spad (Eller om du använder färsk sparris, 6 stora sparrisar som kokat mjuka i lätt saltat vatten)
1 dl strimlad inlagd paprika (finns på burk)
2 teskedar koncentrerad kycklingfond
2 teskedar koncentrerad lökfond
1 dl vitt vin, som gärna får vara halvtorrt
2 dl vispgrädde
salt och peppar efter smak
hackad persilja till serveringen
Så här gör du:
Lägg sparrisen med sitt spad i en matberedare. Kör till en fin mousse. Häll moussen i en stor kastrull. Tillsätt den strimlade paprikan utan spad, fonderna, vinet och koka upp. Tillsätt grädden och låt koka samman. Salta och peppra efter smak. Klipp över lite färsk persilja vid serveringen