Skriv ut recept Skriv ut recept

Stekt lax med kryddad yoghurt

En trevlig och lättlagad liten festrätt, som ser snygg ut att serverab. Dessutom är det lätt att laga till många samtidigt.
Detta behöver du till fyra:
4 portionsbitar laxfilé med skinn
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Smör att steka i
3 dl naturell yoghurt (inte den magra)
2 msk olivolja
2 tsk rivet citronskal
1 msk citronjuice
1 msk rivet apelsinskal
1 dl hackad körvel

1 dl hackad persilja
1 tsk curry
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk fint krossad salvia
Färsk dill till dekoration
Så här gör du:
Hetta upp en stekpanna med lock.
Lägg i en matsked smör och låt det smälta på medelvärme till dess att det tystnat och inte skummar.
Lägg i laxen med skinnsidan upp. Stek utan lock i fem minuter. Vänd laxen, sänk värmen en aning och lägg på locket. Låt steka med skinnsidan ner i sju minuter.  Ta bort stekpannan från plattan.
Under tiden det steker Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en stor skål. Vispa ordentligt så att allt verkligen blandar sig.
Ta av locket och placera fisken på tallriken och skeda över lite av såsen. Servera med en blandad sallad och en god potatis. Dekorera med färsk dill.