Stekt lax med sparris
Huvudrollen i den här rätten är senapssåsen. Den får en syra och lätt sötma som lyfter fisken till nya höjder.
Detta behöver du till fyra:
4 bitar laxfilé med skinnet kvar
grovsalt och svartpeppar
smör och olja att steka i
1 dl dijonsenap
1 msk pressad lime
Rivna skalet av en lime
2 matskedar grovkrossade senapsfrön
3 dl majonnäs
6 cl Konjak/Mörk Rom
grön sparris till serveringen
Så här gör du:
Salta och peppra laxen runt om.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek laxen på köttsidan först och därefter på skinnsidan i ca fem minuter
Ta av laxen och låt den ligga i aluminiumfolie i fem minuter.
Blanda samman alla ingredienserna till senapssåsen. Smaka av med salt om du känner att det behövs.
Koka sparrisen i saltat vatten med en matsked socker och en matsked ättika.
Servera laxen med lite sås och sparrisen vid sidan.