Skriv ut recept Skriv ut recept

Skaldjurssoppa med smak av Pernod

,

Lättlagat och väldigt gott Utmärkt förrätt på festmåltiden.

Detta behöver du till fyra:
4 dl skalade räkor
skalen från räkorna du skalat
1 selleristång
1 schalottenlök, finhackad
1 liten morot, finhackad

1 matsked hummerfond, koncentrerad
100 g smör
3 dl vitt vin
6 cl Pernod
1 matsked tomatpuré
1 msk pressad citron

1 matsked Worcestershire sås
1 matsked japansk soja
3 dl vispgrädde
paprikapulver

salt och peppar efter smak.
Hackad persilja som dekor

Så här gör du:
Hetta upp smör i en stor kastrull.
Lägg i räkskalen, selleri, lök och moror och låt fräsa under omrörning 3 minuter.
Tillsätt vitt vin och låt koka samman i 10 minuter. Sila bort skalen och grönsaker.
Tillsätt hummerfond, citron, tomatpuré, Worcestershire sås och soja. Låt koka i 15 minuter.
Tillsätt grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar. Vill du ha soppan tjockare red av den. Tillsätt Pernod alldeles innan du serverar.
Lägg kalla räkor i soppskålen. Strö över lite paprikapulver. Häll över den heta soppan. Strö över lite hackad persilja.