Stekta räkor på ananas
En superb förrätt eller mellanrätt. Lätt att laga och vacker att servera. Har du inte provat stekt ananas förut så är du välkommen till en trevlig upplevelse.
Detta behöver du till fyra:
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd pepparfrukt, finhackad utan kärnorna
2 droppar tabasco
1 matsked tomatpuré
1 färskpressad citron
2 matskedar olivolja
1 tesked paprikapulver
1 matsked färsk koriander
2 teskedar salt
1 tesked skaldjursfond
1 tesked grovmalen svartpeppar
6 hg stora skalade räkor (gärna tigerräkor)
4 ananasskivor, helst färsk ananas men köper du skivor i sockerlag ska de ligga en timma i rikligt med kallt vatten innan du använder dem
Smör att steka i
Ris efter aptit
Så här gör du:
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda alla ingredienser utom räkorna, ananas och ris i en matberedare. Kör i en minut. Lägg de skalade räkorna i en stor skål. Häll marinaden över och se till att alla räkor får marinad på sig. Låt marinera en halv timma och rör runt då och då.
Värm upp en stekpanna och lägg i smöret. När smöret smält och blivit gyllenbrunt lägger du på ananasskivorna. Låt dem stekas hett 2-3 minuter per sida.
Ta ur ananasen ur stekpannan, men gör den inte ren. Ta räkorna ur marinaden och stek den varma pannan på båda sidor ca 1 minut per sida. Spara resterande marinad.
Servera räkorna på den stekta ananasen och droppa över lite av dressingen.Servera riset som du önskar.