Skriv ut recept Skriv ut recept

Sufflé på majskyckling

Riktig lyxmat som är lättare att laga än du tror. Det viktigaste är att du smörjer portionsformarna noggrant.

Detta behöver du till fyra personer:
3 dl kött från majskyckling som du stekt och sedan hackat fint och sedan kört i matberedare till en pasta
1 dl vispgrädde
2 matskedar smält smör
3 ägg
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1/2 dl riven Västerbottensost
3 matskedar vetemjöl
4 cl konjak
salt, peppar, kajenn
persilja och lite Västerbottensost till serveringen

Så här gör du:
Blanda smör och mjöl. Tillsätt grädden och rör konstant. Värm över vattenbad tills det tjocknat ordentligt. Tillsätt osten och lättvispade äggulor. Rör i fonden med konjaken. Lägg i pastan av kycklingen. Rör tills allt blandats ordentligt. Salta peppra och lägg i en nypa kajenn. Rör upp äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner dem försiktigt i kycklingröran. Häll i välsmorda portionsformar. Sätt skålarna i en långpanna med kokande vatten. Ställ långpannan i ugnen på 200 grader. Låt den bakas färdig till dess att den rest sig och en sticka kan stoppas i utan att något fastnar. Servera med lite riven ost och persilja.