Sufflé på majskyckling
Riktig lyxmat som är lättare att laga än du tror. Det viktigaste är att du smörjer portionsformarna noggrant.
Detta behöver du till fyra personer:
3 dl kött från majskyckling som du stekt och sedan hackat fint och sedan kört i matberedare till en pasta
1 dl vispgrädde
2 matskedar smält smör
3 ägg
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1/2 dl riven Västerbottensost
3 matskedar vetemjöl
4 cl konjak
salt, peppar, kajenn
persilja och lite Västerbottensost till serveringen
Så här gör du:
Blanda smör och mjöl. Tillsätt grädden och rör konstant. Värm över vattenbad tills det tjocknat ordentligt. Tillsätt osten och lättvispade äggulor. Rör i fonden med konjaken. Lägg i pastan av kycklingen. Rör tills allt blandats ordentligt. Salta peppra och lägg i en nypa kajenn. Rör upp äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner dem försiktigt i kycklingröran. Häll i välsmorda portionsformar. Sätt skålarna i en långpanna med kokande vatten. Ställ långpannan i ugnen på 200 grader. Låt den bakas färdig till dess att den rest sig och en sticka kan stoppas i utan att något fastnar. Servera med lite riven ost och persilja.