Skriv ut recept Skriv ut recept

En furstlig förrätt, som du lagar mycket lätt. Bara lite skära och blanda. Blir mångas favorit direkt. Vill du inte ha majonnäs i såsen kan du byta till lika mycket creme fraiche.
Detta behöver du till fyra:
300 g kallrökt lax, finhackad
1 medelstor rödlök, finhackad
2 msk kapris, avrunnen och finhackad
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
salt och peppar efter smak
2 dl majonnäs
3 msk färsk dill, finhackad
dillkvistar till dekor
Citronklyftor till serveringen
Så här gör du:
Blanda majonnäsen med den hackade dillen. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt.
Blanda alla övriga ingredienser i en stor skål. Salta och peppra. Skapa tartaren genom att använda en kopp eller skål med raka kanter. Olja sidorna på koppen. Fyll röran i koppen och pressa samman ordentligt. Stjälp upp på serveringstallrik. Upprepa tills att smeten är slut. Servera ed dillmajonnäsen, en dillkvist och en citronklyfta. Det blir bra med lite rostat fullkornsbröd vid sidan.