Skriv ut recept Skriv ut recept

Otroligt gott med ett glas mousserande eller vitt vin som starter. Lätt att laga.
Det här behöver du till fyra:
1 dl flytande honung
1 dl torrt vitt vin
2 msk japansk soja
2 msk pressad citron
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade
3 kycklingbröst, skurna i skivor på längden
8-10 grillpinnar i trä som legat i vatten 20 minuter
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman honung, soja, vin, citron, ingefära och vitlök med salt och peppar i en skål.
Lägg kycklingstrimlorna i såsen i minst två timmar.
Pressa på kycklingen på grillspetten och grilla i ugnen i 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
Koka upp resterande marinad och använd den som sås att hälla på spetten efter att de är färdiga.