Skriv ut recept Skriv ut recept

Thailändsk kycklinggryta

Enkelt, smakrikt och gott med internationella smaker.
Detta behöver du till 4:
3 schalottenlökar
1 stjälk citrongräs
1 matsked olivolja
3 matskedar thaicurry (säljs i de flesta större livsmedelsaffärer)
4 kycklingbröst utan skinn och ben
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 dl vitt vin
rivet skal från en limefrukt
saften från en limefrukt
1/2 dl korianderblad (färska) som du hackat fint
4 dl kokosmjölk
Så här gör du:
Skala schalottenlökarna och dela dem i halvor. Skär dem därefter i tunna skivor. Skiva citrongräset tunt. Starta i den tunna änden och sluta när det börjar kännas lite ”träigt”.
Värm oljan i en stekpanna under ett par minuter. Lägg i den skivade löken och låt den fräsa i 3-4 minuter till dess att den blir mjuk. Lägg i currypastan och blanda ordentligt. Rör hela tiden så att inte pastan bränner fast.
Skär kycklingbrösten i mindre bitar och lägg ner dem i stekpannan och vänd så att de blir täckta med curryblandningen. Lägg i fonden, vinet, limeskal, limejuice,citrongräs och kokosmjölk.  Sänk värmen till medelvarmt och låt det sjuda ca 15 minuter. Rör då och då så att det inte fastnar i botten. Lägg hälften av koriandern i såsen och rör ner. Spara den andra halvan att strö över rätten när du serverar. Vill du har mer salt så lägg i lite mer kycklingfond. Vill du att det ska vara starkare så lägg i lite mer currypasta.
Servera med lite jasminris.