Toast med lax och wasabi-aioli
En läcker rätt på enkla råvaror. Wasabin ger en spännande ”kick”.
Det här behöver du till fyra portioner:
4 matskedar wasabi aioli (recept längre ner)
4 stora skivor kallrökt lax
4 skivor vitt bröd (helst vitt fullkornsbröd) som du rostat brunt
salt och svartpeppar efter smak
1 dl kryddkrasse
1 dl små kapris
Wasabi Aioli:
1 matsked wasabi pasta (köp färdig – enklast)
2 teskedar krossad vitlök
2 matskedar riven ingefära
1 matsked vinäger
3 äggulor
2 dl solrosolja
1/2 dl olivolja
salt och peppar efter smak
Gör aiolin så här:
Blanda alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Häll sakta i oljan under ständig omrörning. Häll i till dess att aiolin tjocknat ordentligt. Smaka av med salt och peppar
Servering:
Bred ett lager av aiolin på de rostade brödskivorna. Lägg på laxen och längst upp kapris och krasse. Servera resten av aiolin från en skål. Många vill ha lite extra till laxen. Vill du kan du skära i mindre bitar och servera med pommes.