Kycklingsallad med apelsin, avokado och granatäpple
Både nyttigt och gott och granatäpplet ger en härlig skjuts åt smakerna.
Detta behöver du till fyra personer:
Spenat ca 200g
Granatäpple 1 st
1 apelsin, skalad och skuren i små bitar
Avokado 2 st mogna
Kycklingfiléer 3st, skurna i tärningar
Sesamfrö ca 3 msk
Smör till stekning
olivolja 2 matskedar
balsamvinäger 2 teskedar
oregano 1 tesked
Salt och peppar
Så här gör du:
Värm en stekpanna för att rosta sesamfrön, de ska rostas i en torr panna. Håll under uppsikt och rör om så att de blir jämt rostade runt om.
Stek kycklingen i smör och olja i het panna och krydda med salt och peppar.
Dela och kärna ur avokado, skär den i bitar
Dela granatäpplet.
Blanda olja, vinäger med salt och peppar och oreganon till en dressing
Skölj och torka spenaten. Lägg i botten på en salladsskål
Placera kycklingbitarna på spenaten och därefter avokadon och apelsinbitarna
Strö kärnorna från granatäpplet över salladen. Du lossar dem lättast genom att slå med en träsked på äpplet, då trillar de ner på salladen. Strö över de stekta sesamfröna och toppa med din oreganodressing.