Skriv ut recept Skriv ut recept

Härligt varm och smakrik soppa, som är mångas favorit. Kryddigt utan att vara superstarkt.
Det här behöver du till fyra:
2 msk kokosolja
1 stor gul lök, skivad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd jalapeno, tunt skivad
3 cm ingefära, riven
1 citrongrässtjälk, krossad med baksidan av en sked och därefter delad i 5 cm långa bitar
1 msk röd thailändsk curry
2 msk koncentrerad kycklingfond
1/2 l vitt torrt vin
2 burkar kokosmjölk
2 kycklingbröst, skurna i 2 cm tärningar
1 l shiitake svamp (det går bra med Champinjoner också), halverade
2 msk pressad lime
2 salladslökar, skurna i tunna skivor
2 msk het chilisås
salt efter smak
Hackad koriander till serveringen
limeklyftor till serveringen
Så här gör du:
Hetta upp koksoljan i en gryta. Lägg i löken, vitlöken, jalapeno, ingefära, citrongräs, röd curry och chilisås. Stek under omrörning till dess att löken mjuknat. Det tar ca 5 minuter. Häll i vin och kycklingfond. Minska värmen och låt sjuda i 30 minuter. Ta bort citrongräset.
Lägg i kycklingbitarna och svampen. Häll i kokosmjölken och den pressade citronen. Lägg i salladslöken.
Låt sjuda tillsammans i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera direkt i portionsskålar. Strö över lite koriander. Servera limeklyftor vid sidan.