Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagad och fräsch rätt på torsk med tomater. Fungerar med både potatis, sallad och pasta.
Detta behöver du till fyra:
1 msk olivolja
1 stor rödlök
400 g konserverade hackade tomater
5 kvistar färsk timjan
1 msk soja
1 msk pressad citron
1 msk koncentrerad fiskfond
4 portionsbitar torskfilé
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp oljan. Hacka löken fint och stek löken i 6-7 minuter under omrörning så att den blir mjuk och får lite färg.
Rör ner tomaterna, sockret, fonden, citronen och bladen från timjankvistarna.
Låt såsen sjuda i fem minuter.
Smaka av med salt och peppar. Salta och peppra fisken runt om.
Lägg i fisken i såsen och lägg på lock. Låt sjuda i tio minuter till dess att torsken är genomkokt.
Servera med potatis, pasta eller en grön sallad.