Skriv ut recept Skriv ut recept

En lika enkel som läcker rätt. Och naturligtvis tar du ett gott vin till. Vi lovar att du blir nöjd och glad.
Det här behöver du till 4 personer:
4 bitar torskfilé utan skinn och ben
1 matsked olivolja
400 g hackade tomater på burk (en burk)
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 dl vitt portvin, madeira eller sör sherry
färsk timjan
1 matsked soja
salt och peppar
potatis att koka och pressa
Så här gör du:
Värm oljan i stekpanna. Lägg i lök och vitlök och låt bryna 5-8 minuter så att löken får lite färg. Rör ner tomater, sött vin, timjan och soja. Få det att koka upp och sedan sjuda i fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i torsken och låt sjuda försiktigt under lock i 8-10 minuter till dess att torsken klyftar sig.
Servera med pressad potatis och kanske en grön sallad.