Ugnsbakad äggkaka med paprika och cheddar
En bra bufférätt som kan fungera som tilltugg eller som en huvudrätt med en sallad.. Du skär helt enkelt i portionsbitar och serverar i en bit tillklippt smörgåspapper eller en liten servett. Utmärkt fingermat.
Detta behöver du:
8 stora ägg eller 12 vanliga
3 matskedar vispgrädde
3 dl riven cheddar
Salt och nymalen svartpeppar
1 matsked smör
1 hackad gul lök
4 små färska potatisar tärnade
2 röda paprikor skurna i tunna strimlor
1 dl creme fraiche
2 msk pressad citron
1 knippa hackad gräslök
Förvärm ugnen till 175 grader
Gör så här:
Blanda i en stor skål ägg, grädde, osten, citron salt och peppar tills det blir skummande. Smält smöret i en stor stekpanna som tål att ställas i ugnen senare och lägg i lök, paprika och potatis och låt bli helt mjukt men inte brunt. Häll i äggblandningen. Rör om med en stekspade så att det flytande når botten. När det känns halvstelnat ta bort stekpannan från värmen. Strö över skinkan över den halvstelnade äggblandningen. Låt äggkakan bli färdig i ugnen under 10-12 minuter eller när den är fint gyllenbrun.. Låt svalna till ljummen. Skär i små fyrkanter och servera med en klicka creme fraiche och en nypa gräslök på varje bit.