Skriv ut recept Skriv ut recept


Härlig kyckling med friska smaker av både bär och rosmarin.
Detta behöver du till fyra:
Till marinaden:
6 cl mörk rom eller konjak
2 dl frysta tranbär, tinade
2 msk olivolja
2 msk japansk soja
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färska rosmarinblad, hackade
1 dl torrt vitt vin
salt och peppar efter smak
Kycklingen
8 stora kycklinglår med ben och skinn
1 msk olivolja
salt
1 dl tranbär, tinade
4 kvistar rosmarin
Till serveringen:
kvistar av rosmarin, tinade tranbär
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden och kör i en matberedare eller mixer.
Lägg kycklinglåren i en ugnsfast form. Täck med marinaden och ställ kallt minst i två timmar under plastfilm.
Ta ur kylen och låt stå i rumstemperatur minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta kycklingen ur formen och skrapa av dressingen, som du häller i en skål och sparar. Torka av ugnsformen. Salta generöst på kycklingen. Hacka tranbären grovt. Lägg kycklingen i ugnsformen, pensla dem med olja och strö över hackade tranbär och placera rosmarinkvistarna på kycklingen.
Baka mitt i ugnen i 25 minuter. Ta formen ur ugnen.
Häll såsen över kycklingen och baka ytterligare fem minuter. Ta ur ugnen och placera tranbär och rosmarinkvistar på kycklingen. Servera med ris eller potatis och en grön sallad.