Skriv ut recept Skriv ut recept

Rullpizza med ananas

, ,

Låter lite märkligt, men det är ett ytterst smart sätt att laga till en pizza som du kan servera och äta med fingrarna om du vill. Dessutom kan du frysa den och värma den och få fina bitar varje gång. Dessutom lättlagat.
Detta behöver du till fyra:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
150 g smör, rumstempererat i mindre bitar
1 dl mjölk (kan behövas en aning mer – kolla på tillredningen)
2 dl tomatsås (du kan köpa färdigkryddad, t.ex. Barillas)
4 skivor konserverad ananas
5 dl riven ost med smak
150 g rökt skinka
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader
Häll mjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Blanda ordentligt.
Lägg i smöret och blanda samman med dina händer så att smöret fördelas och mjölet får en lite grynig konsistens.
Tillsätt mjölken och blanda samman med en stor slev. Degen ska vara klibbig, men inte kletig. Häll i lite mer mjölk om det behövs. Tänk på att det tar en bra stund att arbeta in mjölken i mjölet så var inte för tidig med den extra mjölken.
Lägg ut ett bakpapper på ditt arbetsbord. Mjöla bakbordet och degen och kavla den diagonalt ut så att den är så tunn som möjligt och jämntjock.
Ta ut ananasringarna och låt dem rinna av. Lägg ananasen i kallt vatten en kvart. Låt dem därefter rinna av Placera därefter ananasen mellan två ark hushållspapper och klappa försiktigt på skivorna så att den sista vätskan sugs ut. Dela upp i små bitar.
Blanda samman ost, skinka och ananas i en skål. Blanda ordentligt.
Täck degplattan med tomatsåsen sprid den ända ut i kanten. Strö över ostblandningen. Rulla samman degen och starta från den långa sidan. Rulla så att det blir fast utan att trycka för mycket.
Lägg bakpapper på en plåt. När rullen är klar skär du den i 3 cm tjocka skivor och placerar på bakpapperet.
Baka mitt i ugnen i 20 minuter eller till dess att du börjar få fin färg på dina pizzarullbitar.
Servera direkt eller spara till senare tillfälle. Kan värmas i micro eller ugn.