Ugnsbakad lax på citron
Lite annorlunda sätt att servera lax, men mycket trevligt med bra smak.
Detta behöver du till fyra:
4 portionsbitar på ca 200 g vardera eller en stor bit på 800 g
6 matskedar citronjuice
4 matskedar olivolja
1 tesked dijonsenap
4 klyftor vitlök, 2 pressade och 2 finhackade
4 stora citroner
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Ta av skinnet från laxen och torka den torr.
Salta och peppra laxen runt om. Skär citronerna i skivor och lägg dem sida vid sida i en stor ugnsfast form eller på en plåt.
Placera laxen på citronen. Strö över den finhackade vitlöken.
Ställ laxen i ugnen i 20 minuter.
Blanda samman olja, pressad vitlök, citronsaft och senap med en tesked kallt vatten. Vispa kraftigt så att det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
När fisken är färdig servera den som den är eller med citronerna laxen legat på. Häll över lite av såsen. Servera med en grönsallad.