Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassiska smaker som vi vet passar väldigt många munnar, ung som gammal. (Den här gången ska pastan kokas samman med köttsåsen, så koka den inte i vatten.)
Det här behöver du till fyra:
Penne pasta efter aptit
250 g oxfärs
3 msk olivolja
1 stor röda paprika, finhackad
1 stor gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 dl hackade tomater
1 msk torr oregano
1 msk torr basilika
1 dl pressad citron
2 dl torrt vitt vin
1 msk kycklingfond
2 dl riven Parmesan
2 dl vispgrädde
1 paket mozzarella i tunna skivor
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna.
Lägg i löken och vitlöken och stek den mjuk. Lägg i paprikan och låt den steka med löken ett par minuter. Lägg i köttet och blanda det med en sked eller gaffel så att det blir fördelat och allt kött blir stekt brunt (allt det röda ska vara borta.
Blanda i tomaterna och citronen med oregano och basilika. När det blivit ordentligt blandat rör du ner vinet och fonden. Blanda nu ner den torra Pennen (pastan) och vänd runt så att pastan verkligen blandar sig med såsen. Låt koka samman 15 minuter på medelvärme och vänd då och då på blandningen.
Blanda ner grädden och parmesanen Rör om så att det blandar sig. Smaka av med salt och peppar. Häll hela blandningen i en ugnsfast form. Lägg på mozzarella skivorna.

Ställ mitt i ugnen i femton minuter eller till dess att mozzarellan fått färg och börjar bubbla.
Ät direkt.