Skriv ut recept Skriv ut recept

En lika enkel som god liten rätt till lunch, brunch eller vickning. Fungerar också som gott tillbehör till grillat eller en kryddig korv.
Detta behöver du till fyra:
3 bakpotatisar som du skalat och skurit i 3 cm tärningar
1 matsked olivolja
600 g bruna champinjoner, skurna i fyra klyftor
3 vitlöksklyftor i tunna skivor
1 gul lök, skalad och finhackad
2 matskedar färsk timjan
150 gram riven cheddarost
4 ägg
salt och peppar
Så här gör du:
Värm ugnen till 200 grader
Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i potatistärningarna och koka dem i fem minuter. Häll bort vattnet.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek potatisen med svamp, lök och vitlök i 8 minuter så att svampen blir mjuk och potatisen får lite färg i kanterna. Rör ner hälften av timjan och stek en minut till.
Salta och peppra.
Flytta över potatisblandningen i en ugnsfast form. Sprinkla över osten och resterande hälften av timjan.
Gör med en sked fyra små hål i blandningen. Knäck äggen ett i sänder och häll ett ägg i varje hål.
Baka i ugnen i 15 minuter eller till dess att äggen stelnat och osten smält. Ät varm direkt.