Skriv ut recept Skriv ut recept

En verklig klassiker, som får lite extra aromer av lite riven pepparrot. Lättlagat, vackert och mycket gott.
Detta behöver du till fyra:
600 g torskrygg utan skinn och ben
200 g smör
2 msk pressad citron
60 nyskalade räkor
4 hårdkokta ägg, grovhackade
4 cm pepparrot, finriven
rikligt med färsk dill
salt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 125 grader.
Dela upp torsken i fyra portionsbitar. Salta och peppra dem runt om och lägg dem på ett ugnsfast fat. Ställ fatet mitt i ugnen och baka i 40 minuter. Har du termometer så ska fisken vara 56 grader.
Ta fisken ur ugnen och täck den med folie så att den håller sig varm.
Lägg smöret i en kastrull  och bryns det under omrörning. Ta det av värmen när det börjar bli gyllenbrunt.Häll i den pressade citronen och rör ordentligt.
Placera fisken mitt på en tallrik, Strö över ägg och räkor (uppdelat i fyra delar). Riv över pepparrot och placera rikligt med dill på toppen. Häll över det brynta citronsmöret. Servera med en god kokt potatis.