Ugnsbakad torsk med ägg och räkor

En verklig klassiker, som får lite extra aromer av lite riven pepparrot. Lättlagat, vackert och mycket gott.
Detta behöver du till fyra:
600 g torskrygg utan skinn och ben
200 g smör
2 msk pressad citron
60 nyskalade räkor
4 hårdkokta ägg, grovhackade
4 cm pepparrot, finriven
rikligt med färsk dill
salt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 125 grader.
Dela upp torsken i fyra portionsbitar. Salta och peppra dem runt om och lägg dem på ett ugnsfast fat. Ställ fatet mitt i ugnen och baka i 40 minuter. Har du termometer så ska fisken vara 56 grader.
Ta fisken ur ugnen och täck den med folie så att den håller sig varm.
Lägg smöret i en kastrull  och bryns det under omrörning. Ta det av värmen när det börjar bli gyllenbrunt.Häll i den pressade citronen och rör ordentligt.
Placera fisken mitt på en tallrik, Strö över ägg och räkor (uppdelat i fyra delar). Riv över pepparrot och placera rikligt med dill på toppen. Häll över det brynta citronsmöret. Servera med en god kokt potatis.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner