En klassisk skandinaviska rätt som vi anpassat lite för att det ska passa med rätt vin.
Detta behöver du till fyra:
4 portionsbitar torsk utan skinn och ben
4 ägg
500 g räkor
1 dl riven pepparrot
200 g smör
1 msk pressad citron
rikligt med färsk dill
kokpotatis efter aptit
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 125 grader
Skala räkorna
Koka äggen i tio minuter och kyl ner dem. Skala och hacka äggen grovt när de är kokta.
Blanda äggen med de skalade räkorna i en skål.
Salta och peppra torsken runt om och placera den på ett ugnsfast fat.
Placera fatet mitt i ugnen. Låt den baka i 35 minuter.
Koka potatisen i saltat vatten.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med citronen och låt det bryna till lejongul färg under ständig omrörning.
Placera torsken på fyra tallrikar. Strö över hackat ägg och räkor.
Häll över brynt smör och strö allra sist över pepparrot och placera dillkvistar på toppen.
Servera kokt potatis till. Om du har brynt smör kvar så kan du servera det till potatisen eller under måltiden.

Vinklubben Tre Kronor
Vinklubben Tre Kronor arrangerar vinprovningar i flera av Sveriges största städer. De har temat mat och vin med inspiration om vinets historia och hur du bäst använder viner du uppskattar . Det behövs inga förkunskaper och vinprovningarna är lättsamma och avslappnade.
Nyhetsbrevet
Kontakta Oss
Tre Kronor Vin AB
info@trekronorvin.se