Skriv ut recept Skriv ut recept

Ugnsbakade torskbitar med dippsås

,

Mycket lättlagad rätt som blir ett perfekt tillbehör till ett glas vin innan maten eller bara som smårätt om du får oväntat besök.
Detta behöver du till fyra:
6 hg benfri torsk, skuren i 2 cm stora tärningar
2 dl ströbröd
1 dl riven parmesan
1 dl vetemjöl
2 ägg, vispade
1 tsk salt
Till såsen:
3 dl majonnäs
2 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
1 msk het chilisås
2 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar efter smak
Olja att steka i
Så här gör du:
Blanda först samman ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna
Blanda samman ströbröd med parmesanen i en skål
Lägg mjöl i ens kål och ägget i en annan.
Doppa fiskbitarna först i mjöl, så att de blir vita runt om. Doppa därefter i ägget och sist i blandningen av ströbröd och parmesan.
Stek fiskbitarna direkt 3 minuter per sida. Lägg på lite hushållspapper för att svalna något.
Servera direkt med kalla sås.