Skriv ut recept Skriv ut recept

Mycket lättlagad rätt som blir ett perfekt tillbehör till ett glas vin innan maten eller bara som smårätt om du får oväntat besök.
Detta behöver du till fyra:
6 hg benfri torsk, skuren i 2 cm stora tärningar
2 dl ströbröd
1 dl riven parmesan
1 dl vetemjöl
2 ägg, vispade
1 tsk salt
Till såsen:
3 dl majonnäs
2 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
1 msk het chilisås
2 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Blanda först samman ingredienserna tilkl såsen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda samman ströbröd med parmesanen i en skål
Lägg mjöl i ens kål och ägget i en annan.
Doppa fiskbitarna först i mjöl, så att de blir vita runt om. Doppa därefter i ägget och sist i blandningen av ströbröd och parmesan.
Lägg bitarna efterhand som de blir klara på bakpapperet.
Ställ mitt i ugnen och baka i 8 minuter. Vänd därefter alla bitarna och baka ytterligare 8 minuter.
Servera direkt med kalla sås.