Skriv ut recept Skriv ut recept

Gott och efter omständigheterna både lätt och nyttigt. Kan lätt anpassas och bli restmat. Du byter ut kycklingen mot det du har hemma. Det blir en korsning mellan rotfruktspytt och sallad. Många har provat och det är väldigt lätt att tycka om. Vin till ska det förstås vara. Den lilla tonen av bacon lyfter också ett ganska kraftigt vin till fina höjder.
Detta behöver du till 4 personer:
3 kycklingfiléer skurna i stora bitar (2 cm i sida)
4 dl råa champinjoner
3 dl tunna skivor av oskalad morot
2 vitlöksklyftor finhackade
1 rödlök finhackad
2 röda äpplen urkärnade och skurna i samma storlek som kycklingen med skalen kvar.
1 tesked dragon
1 tesked koncentrerad kycklingfond
1 tesked koncentrerad kantarellfond (eller lökfond)
1 matsked torrt vitt vin
1 dl hackad ”rå bacon”
olivolja
salt och peppar efter smak
Grön sallad
Så här gör du:
Värm olivolja i en stekpanna. Stek kycklingtärningarna så att de blir stekta runt om. Ta ur pannan.Stek löken och vitlöken transparent i samma panna utan att göra rent. Lägg i baconbitarna, fonden, dragonen och vinet. Rör om och låt reducera så att inga vätska är kvar. Lägg i moroten och låt koka på medelvärme i fem minuter. Lägg i kycklingbitarna, svampen och äpplena. Lägg på lock. Rör om då och då. Låt sjuda i tio minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg en bädd grön sallad på tallriken och ett par skedar av den varma kycklingsalladen på toppen. Dekorera med hackad persilja.