Skriv ut recept Skriv ut recept

Västerbottensost med marinerade russin

Detta är en röra som du kan servera som tillbehör till din kallrökta lax, till kallskuret eller till en inlagd sill. Men den fungerar alldeles utmärkt som en starter på ett litet kex tillsammans med ett runt, kraftigt vin med en liten restsötma. Det är alldeles förbluffande gott. Gör många, det behövs.Detta blir en bra sats till fyra personer som tilltugg:
1 dl riven Västerbottensost
1 dl färsk majonnäs
1/2 dl marinerade russin (se recept härunder)
2 cl mörk rom
1/2 tesked salt.
Så här gör du:
Blanda ost, majonnäs och salt till en jämn creme. Tillsätt romen och blanda in den. Rör ner russinen försiktigt.
Så här gör du marinerade russin:
Blanda samman en del mörk rom med fyra delar torrt vitt vin. Lägg i russinen och låt stå ett dygn. Använd russinen men inte marinaden. Fyll på med nya russin i stället.