En väldigt användbar dressing, som också kan vara marinad innan du grillar din kyckling. Den får sin smak främst från rökt paprika och mörk rom. Det gör att den är idealisk om du ska servera kraftiga fatlagrade viner.
Detta behöver du till en sats:
1/2 dl olivolja
1 matsked balsamvinäger
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 tesked rökt paprika pulver
1 matsked vitt vin
6 cl mörk rom
Så här gör du:
Lägg alla ingredienser i en skål. Vispa kraftigt till dess att saltet löst sig och dressingen tjocknat lite. Använd direkt.
Servera som sallad eller marinad med kraftigt rött vin.

Vinklubben Tre Kronor
Vinklubben Tre Kronor arrangerar vinprovningar i flera av Sveriges största städer. De har temat mat och vin med inspiration om vinets historia och hur du bäst använder viner du uppskattar . Det behövs inga förkunskaper och vinprovningarna är lättsamma och avslappnade.
Nyhetsbrevet
Kontakta Oss
Tre Kronor Vin AB
info@trekronorvin.se