Skriv ut recept Skriv ut recept

Viltsoppa med kantareller

Egentligen är det lika mycket grunden för en sås till älg eller annat vilt. Eller om du vill ha en sås till lammfärsrätter. Mycket smaker.

Detta behöver du till fyra:
1 dl viltfond koncentrerad
5 dl vitt vin
5 dl grädde
1 kryddmått saffran
1 matsked balsamicovinäger
1 dl finhackade morötter
1 dl finhackade champinjoner
1 dl finhackad rödlök
1 matsked olivolja
1 tesked torkad Rosmarin
salt och peppar
2 dl frysta eller färska kantareller
smör att steka i

Så här gör du:
Stek kantarellerna i kastrullen först. När de mjuknat ta svampen ur kastrullen
Värm oljan i en kastrullen. Tillsätt den finhackade löken och låt den bli mjuk men utan färg. Tillsätt morötter och champinjoner och fräs under någon minut med löken. Salta och peppra. Tillsätt alla övriga ingredienser utom grädden. Koka upp och låt sjuda under 30 minuter utan lock. Kör soppan i matberedare eller blender. Sila soppan. Tillsätt grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Red till önskad tjocklek efter användning. Strö svampen över soppan när du serverar och någon kvist bladpersilja.